Schuurs wil veel leren van kamergenoot De Ligt

© ANP

Perr Schuurs maakte onlangs de overstap van Fortuna naar Ajax. Deze zomer probeert hij zich te bewijzen op het trainingskamp van de Amsterdammers.

Redactie

Het grote voorbeeld van de 18-jarige verdediger uit Nieuwstadt: zijn leeftijdgenoot Matthijs de Ligt.

Grote spelerSchuurs is vol lof over de aanvoerder van Ajax, zo vertelt hij aan de NOS. "Hij is een hele grote speler, in mijn ogen en natuurlijk een voorbeeld voor mij. Als je ziet hoe hij zich ontwikkeld heeft het laatste seizoen, dat is wel iets voor mij om naar te kijken. Matthijs de Ligt zet je niet zomaar aan de kant." Schuurs hoopt zich deze zomer van zijn beste kant te laten zien. "Ik moet gewoon hard werken. Als ik de kans krijg, moet ik hem pakken."

LimburgsMatthijs de Ligt is blij met de komst van zijn collega-verdediger. De twee delen samen een kamer in het Duitse Marienfeld en kunnen goed met elkaar overweg. "Ik denk dat-ie een goede versterking is voor ons." Al klinkt er sporadisch ook een puntje van kritiek. "Dat Limburgs mag er soms wel vanaf. Ik vind het mooi om te horen, maar het is ook wel grappig om 'm een beetje te plagen daarmee", geeft De Ligt al grijnzend toe. "Maar dat vindt-ie alleen maar leuk. Het is een goeie gast."

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee