Verstappen staakt laatste training in Oostenrijk door motorproblemen

© EPA

Formule 1-coureur Max Verstappen heeft een voortijdig einde moeten maken aan zijn optreden in de derde en laatste vrije training van de GP van Oostenrijk.

Redactie/ANP

De Limburger van Red Bull moest zijn bolide aan de kant parkeren nadat de motor was uitgevallen. De auto werd weggetakeld en de monteurs kunnen aan de bak om de wagen klaar te maken voor de kwalificatie om drie uur op het circuit van Spielberg.

Vijfde tijdVerstappen, met vele Nederlandse fans op de tribunes, had op dat moment de vijfde tijd achter zijn naam en dat bleef zo. De Duitser Sebastian Vettel was de snelste in 1.04,070. De Ferrari-coureur troefde daarmee Lewis Hamilton af. De Brit van Mercedes was vrijdag nog twee keer de snelste geweest. Verstappen, die zeventiende toegaf op Vettel, klaagde vrijdag (derde en vijfde) ook al over zijn auto, die te weinig vermogen leverde.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee