WK voor Portugal voorbij na nederlaag tegen Uruguay

© AP

In navolging van Lionel Messi moet ook Cristiano Ronaldo naar huis. De Portugese superster werd zaterdag met zijn land in de achtste finales van het WK verslagen door Uruguay: 2-1.

ANP

Niet Ronaldo, maar Edinson Cavani vertolkte de hoofdrol in Sotsji. De Uruguayaanse spits van Paris Saint-Germain opende al in de zevende minuut de score en bracht zijn land in de 62e minuut opnieuw op voorsprong, kort nadat verdediger Pepe de Europees kampioen op gelijke hoogte had gebracht. Dat betekende pas de eerste tegentreffer voor Uruguay op dit WK.FrankrijkDe Zuid-Amerikaanse ploeg van bondscoach Oscar Tabárez, die al sinds 2006 de leiding heeft over het nationale elftal, treft Frankrijk in de kwartfinales. De Fransen maakten een einde aan de missie van Lionel Messi om met Argentinië eindelijk eens wereldkampioen te worden (4-3).

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee