Politiecontrole op Maas bij Maastricht: ruim 30 bekeuringen

Print
Politiecontrole op Maas bij Maastricht: ruim 30 bekeuringen

Afbeelding: Johannes Timmermans

Bij een grote politiecontrole op de Maas bij Maastricht zaterdagmiddag en -avond zijn 31 verbalen uitgedeeld.

Hoewel er geen schokkende overtredingen zijn geconstateerd, spreekt de politie toch van een geslaagde actie. Er weren 185 personen gecontroleerd.

Bij de actie waren diverse korpsen betrokken. Onder meer de Nederlandse politie en Belgische collega’s uit Luik en Antwerpen, de marechaussee, Rijkswaterstaat en de Groene Brigade controleerden op en langs het water tussen de Beatrixhaven in Maastricht en het Belgische dorp Lixhe op allerhande overtredingen. Doel van de actie: het verminderen van overlast, milieuovertredingen terugdringen, maar ook checken op stroperij, illegaal kamperen in natuurgebieden, ongewenste vreemdelingen, drugs en wapens.

Gekoppeld
Coördinator Patrick Spronken van de politie vertelt dat een dergelijke grote, internationale actie één keer per jaar plaatsvindt. "Alle disciplines zijn gekoppeld om alle voorkomende overtredingen te kunnen tackelen. Daarnaast is het een goede manier om over en weer een kijkje in elkaars keuken te nemen.”

Rubberbootjes
De overtredingen liepen zaterdag uiteen van de inbeslagname van een auto met onjuiste kentekens tot vissen vanaf de stuw in Borgharen en van het ‘scheuren’ in rubberbootjes over de Maas tot het niet kunnen tonen van een vaarbewijs.

Sekszoekers
Op het schiereilandje in de Maas bij Oost-Maarland - per 1 januari niet meer Belgisch, maar Nederlands – werd opmerkelijk genoeg geen enkel proces verbaal uitgeschreven. Dat terwijl het eilandje toch lang berucht is geweest vanwege illegale feestvierders, stropers en sekszoekers.

"De Belgen konden daar nauwelijks optreden”, legt Spronken uit. "Met alle gevolgen van dien. Nu houden we het strikt in de gaten, met succes.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen