Grote brand in natuurgebied Weert onder controle

Op een militair oefenterrein tussen Weert en Budel woedde zondagmiddag een grote natuurbrand. Een stuk grasland in de omgeving van de Fabrieksstraat stond in brand, die oversloeg op een bosgebied.

Redactie/ED

De brand ontstond rond half drie.

WindDoor de brand is tien hectare natuur verloren gegaan, vooral gras en bos. De wind zorgde ervoor dat mogelijke verspreiding van het vuur onvoorspelbaar is. Het duurde daardoor uren voor de brand onder controle was.

Onder ControleDe brandweer was met ten minste acht blusvoertuigen en vijf watercontainers ter plekke. "Geef onze voertuigen de ruimte om veilig te kunnen werken en blijf uit de rook", liet Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost weten.

Brandweerkorpsen vanuit Brabant en Limburg hebben samen de brand bedwongen. Een droneteam is ingezet om een compleet beeld van het brandende gebied te krijgen.

Tegen 18.00 uur lukte het om de brand onder controle te krijgen. Om te voorkomen dat het vuur opnieuw oplaait, wordt het hele gebied afgeblust. De directe omgeving zal nog enige tijd last hebben van stankoverlast.

RookwolkenDe brand ging gepaard met flinke rookwolken. Deze waren tot in de verre omgeving te zien.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal