Grote brand in natuurgebied Weert onder controle

Print
Op een militair oefenterrein tussen Weert en Budel woedde zondagmiddag een grote natuurbrand. Een stuk grasland in de omgeving van de Fabrieksstraat stond in brand, die oversloeg op een bosgebied.

De brand ontstond rond half drie.

Wind
Door de brand is tien hectare natuur verloren gegaan, vooral gras en bos. De wind zorgde ervoor dat mogelijke verspreiding van het vuur onvoorspelbaar is. Het duurde daardoor uren voor de brand onder controle was.

Onder Controle
De brandweer was met ten minste acht blusvoertuigen en vijf watercontainers ter plekke. "Geef onze voertuigen de ruimte om veilig te kunnen werken en blijf uit de rook", liet Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost weten.

Brandweerkorpsen vanuit Brabant en Limburg hebben samen de brand bedwongen. Een droneteam is ingezet om een compleet beeld van het brandende gebied te krijgen.

Tegen 18.00 uur lukte het om de brand onder controle te krijgen. Om te voorkomen dat het vuur opnieuw oplaait, wordt het hele gebied afgeblust. De directe omgeving zal nog enige tijd last hebben van stankoverlast.

Rookwolken
De brand ging gepaard met flinke rookwolken. Deze waren tot in de verre omgeving te zien. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →