Grote brand in natuurgebied Weert onder controle

Print
Op een militair oefenterrein tussen Weert en Budel woedde zondagmiddag een grote natuurbrand. Een stuk grasland in de omgeving van de Fabrieksstraat stond in brand, die oversloeg op een bosgebied.

De brand ontstond rond half drie.

Wind
Door de brand is tien hectare natuur verloren gegaan, vooral gras en bos. De wind zorgde ervoor dat mogelijke verspreiding van het vuur onvoorspelbaar is. Het duurde daardoor uren voor de brand onder controle was.

Onder Controle
De brandweer was met ten minste acht blusvoertuigen en vijf watercontainers ter plekke. "Geef onze voertuigen de ruimte om veilig te kunnen werken en blijf uit de rook", liet Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost weten.

Brandweerkorpsen vanuit Brabant en Limburg hebben samen de brand bedwongen. Een droneteam is ingezet om een compleet beeld van het brandende gebied te krijgen.

Tegen 18.00 uur lukte het om de brand onder controle te krijgen. Om te voorkomen dat het vuur opnieuw oplaait, wordt het hele gebied afgeblust. De directe omgeving zal nog enige tijd last hebben van stankoverlast.

Rookwolken
De brand ging gepaard met flinke rookwolken. Deze waren tot in de verre omgeving te zien. 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen