Limburg verliest enige viersterren tennistoernooi

Print
Limburg verliest enige viersterren tennistoernooi

De Brunssum Open in 2013. Afbeelding: De Limburger

Brunssum - Het viersterren Brunssum Open tennistoernooi - dat in augustus zijn gouden jubileum zou vieren – gaat niet door. Door een aantal tegenslagen ziet de organisatie zich gedwongen het toernooi op het park van LTC Brunssum te schrappen.

Volgens toernooileider Carola Wenders-Lammers was het aantal inschrijvingen tot nu toe erg laag voor het toernooi, dat voor de tweede week van augustus op de kalender stond.

Weinig interesse
De beste tennissers van Nederland, die voor een betere plaats op de nationale ranglijst strijden, hebben nog weinig belangstelling getoond.

Een andere reden om het toernooi te schrappen was dat belangrijke sponsors zijn weggevallen. Ook daalde binnen de vereniging de animo om vrijwilligerswerk te doen, met het argument dat een groot deel van de barinkomsten als prijzengeld wordt weggegeven.

Punten
Met het schrappen van het Brunssum Open heeft Limburg geen viersterrentoernooi meer. Dat is een toernooi van de hoogste categorie, waarbij de meeste punten vallen te verdienen en met het hoogste prijzengeld.

Er zijn nu nog maar drie van deze toptoernooien over in Nederland.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →