Verstappen jubelt temidden van zijn fans

Print
De vreugde over zijn vierde overwinning in de Formule 1 was groot bij Max Verstappen. "Het is ongelooflijk. Winnen op het thuiscircuit van Red Bull en met zoveel Nederlandse fans erbij. Mooier kan niet", jubelde de coureur uit Montfort na zijn triomf in de Grote Prijs van Oostenrijk.

Duizenden in het oranje gehulde Nederlandse fans omzoomden het circuit in Spielberg. Er was een speciale tribune voor de fans van Verstappen en een heuse 'village'. Zij zagen een vlekkeloos optreden van hun idool.

Banden
Verstappen maakte al na vijftien ronden zijn enige pitstop en reed de resterende 56 ronden op dezelfde banden. "Het viel niet mee de banden heel te houden. Er kwamen blaren op, maar het lukte toch de finish te halen. Het voelt fantastisch."

Hij won zijn eerste race van dit jaar. In 2016 boekte Verstappen in Spanje op achttienjarige leeftijd zijn eerste overwinning in de koningsklasse, vorig jaar was hij de beste in Maleisië en Mexico.

Dit seizoen begon hij tegenvallend en raakte in opspraak door een aantal door hem veroorzaakte crashes, maar de laatste drie races waren foutloos: derde in Canada, tweede in Frankrijk en eerste in Oostenrijk.

Onverwacht
Hij had niet op een zege gerekend, zei Verstappen. Na de trainingen en de kwalificatie mopperde hij dat zijn auto snelheid tekort kwam en niet lekker aanvoelde. Maar in de race ging het prima. "Het was in de hele eerste ronde lastig positie te kiezen zonder schade op te lopen. Dat lukte en ik won ook nog één positie. Het was een onverwachte overwinning, maar het voelt wel heel goed. Ik had de zege ook nodig om punten in te lopen op de concurrenten."