Teambaas prijst 'volwassen' Verstappen

Print
Teambaas prijst 'volwassen' Verstappen

Afbeelding: EPA

Teambaas Christian Horner van Red Bull prijst Max Verstappen voor de volwassen manier waarop zijn Nederlandse coureur de Grote Prijs van Oostenrijk won.

"Om met een Red Bull te winnen op de Red Bull Ring is iets waar ik vanochtend niet van had durven dromen. Wat een geweldig gevoel!", jubelde Horner.

Volwassen
"Alle lof voor Max. Hij reed een zeer, zeer volwassen race. Hij ging ook goed om met die listige situatie met de banden en reed heel gecontroleerd naar onze eerste zege hier in Oostenrijk."

De Mercedes-coureurs Valtteri Bottas en Lewis Hamilton domineerden de kwalificatie, maar beiden vielen in de race uit met technische problemen. Met Verstappen op de vierde startplek en zijn teamgenoot Daniel Ricciardo op de zevende durfde Horner aanvankelijk niet te denken aan de eerste zege van zijn renstal op het thuiscircuit in Spielberg.

Blij
"Applaus voor alle mensen in de fabriek, zij hebben een bijzonder goede racewagen geproduceerd. Deze dag is van hen, van Max, van het team, van Red Bull en natuurlijk van Dietrich Mateschitz. We zijn allemaal heel blij voor hem", zei Horner over de grote baas van Red Bull.