Jetskiër uit Sittard verongelukt op kanaal in Belgische Lanaken

Print
Jetskiër uit Sittard verongelukt op kanaal in Belgische Lanaken

Afbeelding: TP

Sittard - Een Sittardse jetskiër is zondagavond verongelukt op het kanaal in het Belgische Briegden bij Lanaken. Het slachtoffer viel in een scherpe bocht van zijn machine.

Een vriend die op de oever stond toe te kijken, zwom naar hem toe. De hulpdiensten probeerden de man tevergeefs te reanimeren. De 55-jarige man uit Sittard overleed ter plaatse.

Onderzoek
Het kanaal in Briegden was zeker geen onbekend terrein voor de twee Nederlanders. Ze waren er de laatste dagen al meerdere keren gesignaleerd. Het verbindingskanaal en een stukje Zuid-Willemsvaart is populair bij veel jetskiërs. Wat er zondag precies fout liep, wordt door de politie onderzocht.

Getuigen
Getuigen zagen vanaf de oever hoe het slachtoffer op het water rondjes draaide en snelheid maakte. Bij het uitvoeren van een scherpe T-bocht liep het fout. De man viel van zijn jetski en kwam in het water terecht. Omstaanders hadden in eerste instantie niet in de gaten dat er iets fout was.

Tot de stilgevallen jetski door de stroming langs hem doordreef en hij niet reageerde. Daarop sprong zijn vriend in het water om het slachtoffer te helpen. De hulpdiensten waren snel ter plaatse en startten met de reanimatie. Maar voor de man kon geen enkele hulp meer baten.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →