Meerdere boetes uitgedeeld in Geleense horeca

Print
Meerdere boetes uitgedeeld in Geleense horeca

Foto ter illustratie Afbeelding: iStock

Geleen - Tijdens een grote controle van horeca en woningen in Geleen door de politie en andere organisaties zijn vrijdag waarschuwingen en boetes uitgedeeld.

Aanleiding voor deze controle zijn diverse tips over het niet naleven van de horecaregels en illegale bewoning. De Belastingdienst legde op meerdere locaties beslag op roerende en onroerende zaken.

Hygiëne
De voedsel- en warenautoriteit NVWA heeft diverse keukens gecontroleerd en in drie gevallen boetes opgelegd, onder andere voor hygiëne. Ook de gemeente deelde waarschuwingen en boetes uit.

De vergunningen van de horecazaak waar tijdens een vorige controle een hennepkwekerij werd aangetroffen, zijn ingetrokken.

Illegaal
Op enkele adressen werden mensen aangetroffen die illegaal in Nederland verblijven. De vreemdelingenpolitie stuurt vier mensen terug naar hun land van herkomst.

Op één woonadres werd een hennepknipperij en -drogerij aangetroffen met 68 kg hennep  met een straatwaarde van 280.000 euro.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →