Leerlingen VMBO Maastricht krijgen bericht

Print
Leerlingen VMBO Maastricht krijgen bericht

Afbeelding: ANP/Piroschka van de Wouw

De 354 geslaagde en vervolgens toch gezakte leerlingen van VMBO Maastricht krijgen maandag een mail van de school. Daarin horen ze wanneer ze woensdag of donderdag op gesprek moeten komen.

Dan krijgen ze te horen wat ze nog moeten inhalen om alsnog kans te maken op een diploma.

Schoolexamen
Het eindexamen bestaat altijd uit twee delen: een schoolexamen en een landelijk examen. Die twee samen leiden bij goed resultaat tot een diploma. Maar bij VMBO Maastricht deugde het schoolexamen niet. Veel lessen vielen uit en verplichte toetsen werden niet afgenomen. Volgens minister Arie Slob (Voortgezet Onderwijs) hadden de leerlingen daarom niet mogen meedoen aan het landelijk examen.

Inhalen
Later streek hij de hand over zijn hart: de cijfers van het landelijk examen blijven staan tot 1 januari 2019. Voor die tijd moeten de leerlingen al wat ze gemist hebben, inhalen. Dat betekent dat veel vakanties niet kunnen doorgaan. Zo’n 130 ouders hebben de school daarvoor aansprakelijk gesteld.

Lees ook: VMBO Maastricht: alle seinen stonden op rood, maar de trein denderde door

Bij het onderzoek naar het debacle wordt ook de rol van de onderwijsinspectie meegenomen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →