Jeugdwerkloosheid laagst in deze eeuw

Print
Jeugdwerkloosheid laagst in deze eeuw

Afbeelding: ANP

De jeugdwerkloosheid in Nederland is deze eeuw nog niet zo laag uitgevallen. De werkloosheid in de beroepsbevolking tussen 15 en 25 jaar lag in het eerste kwartaal op 7,2 procent, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Volgens het CBS waren er in de eerste drie maanden van dit jaar 104.000 jongeren van 15 tot 25 jaar werkloos, gecorrigeerd voor seizoensinvloeden. De jeugdwerkloosheid ligt volgens het statistiekbureau nu al acht maanden lager dan het laagste punt voor het begin van de economische crisis in 2008. In september 2013 piekte de jeugdwerkloosheid nog, toen bijna 14 procent van de jongeren in de beroepsbevolking zonder werk zat.

Nederland heeft na Duitsland en Tsjechië de laagste jeugdwerkloosheid in Europa. In Griekenland, Spanje en Italië ligt de jeugdwerkloosheid het hoogst.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee