Spartan-atlete Bartels in thuisstad naar zesde plek

Print
Spartan-atlete Bartels in thuisstad naar zesde plek

Voor Gabrièl Bartels was de race een bijzonder moment. Ze kwam voor het eerst in de eigen stad in actie. Afbeelding: Sportograf

“Heel mooi om dit in mijn geboortestad mee te maken.” Dat zei Gabrièl Bartels zaterdag na afloop van de eerste Spartan Maastricht.

De 34-jarige Bartels gold in Maastricht als één van de favorieten voor de titel bij de vrouwen elite. Die rol kon ze niet helemaal waarmaken; ze werd uiteindelijk zesde. Astrid Viegen won de wedstrijd. Bij de mannen bleek de Duitser Chris Lemke de sterkste.

Gabrièl Bartels doet nu ruim vijf jaar mee aan obstacle runs, een wedren waarbij hardlopen gecombineerd wordt met obstakels om de deelnemers nog meer op de proef te stellen. "Wat het voor mij echt leuk maakt, zijn de hindernissen en krachtinspanningen tussendoor. Een marathon is alleen rennen, maar ik heb afwisseling nodig",  zei de atlete eerder. Ze traint zes dagen per week om in de top mee te kunnen draaien.

Warm ontvangst

Ruim tweeduizend lopers deden mee aan de eerste Spartan Race in Maastricht. Als gebruikelijk waren dat professionele lopers, amateurs en recreanten. “De lopers zullen ongetwijfeld terugkeren, zo warm werden ze letterlijk en figuurlijk in de Limburgse hoofdstad ontvangen”, aldus de organisatie. 

Maastricht had ook een primeur: zo bevond het festivalterrein met start en finish zich voor het eerst tijdens een Spartan Race in het centrum van een stad. “Het parcours van het Stadspark naar de Sint-Pietersberg was uitdagend door het hoogteverschil en tegelijkertijd een lust voor het oog. Absoluut hoogtepunt voor lopers en publiek was de ronde door de mergelgroeve van Sint Pieter.”

De eerstvolgende Spartan Race in Nederland vindt plaats op 1 september in Amsterdam. Deze race wordt uitgebreid met het onderdeel Beast, een nog zwaardere obstakelrun van meer dan 20 kilometer en tussen de 30 en 35 obstakels.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →