Spartan-atlete Bartels in thuisstad naar zesde plek

Print
Spartan-atlete Bartels in thuisstad naar zesde plek

Voor Gabrièl Bartels was de race een bijzonder moment. Ze kwam voor het eerst in de eigen stad in actie. Afbeelding: Sportograf

“Heel mooi om dit in mijn geboortestad mee te maken.” Dat zei Gabrièl Bartels zaterdag na afloop van de eerste Spartan Maastricht.

De 34-jarige Bartels gold in Maastricht als één van de favorieten voor de titel bij de vrouwen elite. Die rol kon ze niet helemaal waarmaken; ze werd uiteindelijk zesde. Astrid Viegen won de wedstrijd. Bij de mannen bleek de Duitser Chris Lemke de sterkste.

Gabrièl Bartels doet nu ruim vijf jaar mee aan obstacle runs, een wedren waarbij hardlopen gecombineerd wordt met obstakels om de deelnemers nog meer op de proef te stellen. "Wat het voor mij echt leuk maakt, zijn de hindernissen en krachtinspanningen tussendoor. Een marathon is alleen rennen, maar ik heb afwisseling nodig",  zei de atlete eerder. Ze traint zes dagen per week om in de top mee te kunnen draaien.

Warm ontvangst

Ruim tweeduizend lopers deden mee aan de eerste Spartan Race in Maastricht. Als gebruikelijk waren dat professionele lopers, amateurs en recreanten. “De lopers zullen ongetwijfeld terugkeren, zo warm werden ze letterlijk en figuurlijk in de Limburgse hoofdstad ontvangen”, aldus de organisatie. 

Maastricht had ook een primeur: zo bevond het festivalterrein met start en finish zich voor het eerst tijdens een Spartan Race in het centrum van een stad. “Het parcours van het Stadspark naar de Sint-Pietersberg was uitdagend door het hoogteverschil en tegelijkertijd een lust voor het oog. Absoluut hoogtepunt voor lopers en publiek was de ronde door de mergelgroeve van Sint Pieter.”

De eerstvolgende Spartan Race in Nederland vindt plaats op 1 september in Amsterdam. Deze race wordt uitgebreid met het onderdeel Beast, een nog zwaardere obstakelrun van meer dan 20 kilometer en tussen de 30 en 35 obstakels.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen