Maastricht weigerde onterecht verhoor bekeurde per telefoon

Print
Maastricht weigerde onterecht verhoor bekeurde per telefoon

Afbeelding: iStock

De gemeente Maastricht had een bekeurde automobilist een telefonisch verhoor moeten toestaan. Dat oordeelt het Gerechtshof in Den Bosch in hoger beroep.

De man, wiens woonplaats niet bekend wordt gemaakt, kreeg in 2016 een parkeerboete van 61 euro. Omdat hij niet in de buurt van Maastricht woont, vroeg hij om telefonisch gehoord te worden.

Sessie
De gemeente antwoordde dat dit niet mogelijk was, omdat Maastricht niet aan telefonische verhoren doet. De bekeurde man kreeg een oproep voor een mondelinge sessie in Maastricht, maar daar verscheen hij niet.

Reistijd
De rechtbank in Maastricht stelde de gemeente eerder in het gelijk. Het Hof verwerpt die uitspraak. Ze vindt dat de rechtbank over het hoofd heeft gezien dat de man wel degelijk een argument aandroeg: dat de reistijd te lang was in relatie tot de korte duur van het verhoor. Maastricht moet de zaak nu opnieuw behandelen.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →