Geen treinverkeer tussen Roermond en Sittard door bermbranden

Print
Geen treinverkeer tussen Roermond en Sittard door bermbranden

Afbeelding: Archief ANP

Nieuwstadt - Tussen Roermond en Sittard kunnen maandagmiddag geen treinen rijden in verband met meerdere bermbranden langs het spoor.

Dat meldt Arriva.

Rem
Volgens de brandweer gaat het om drie bermbrandjes langs het spoor in Nieuwstadt, die waarschijnlijk zijn veroorzaakt door de vastgelopen rem van een goederentrein. Vonken daarvan kwamen terecht in de gortdroge berm, die daarna vlam vatte.

Beide zijden
Op een van de plekken woedt er aan beide zijden van het spoor vuur. Daarom is het treinverkeer tijdelijk stilgelegd. De brandweer is met twee watervoertuigen en twee bluswagens aanwezig om het vuur te bestrijden.

De NS verwacht dat het spoor rond half vier vanmiddag weer gebruikt kan worden.

Droogte
Limburg wordt door de droogte sinds afgelopen weekend geteisterd door natuurbranden. Alleen al in Midden-Limburg moesten de vuurbestrijders afgelopen dagen vier keer uitrukken voor brandende bermen, bossen en natuurstroken.

Lees ook: Niet de vraag óf, maar waar de volgende brand ontstaat

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →