'Nederlandse economie doet het extreem goed'

Print
'Nederlandse economie doet het extreem goed'

Afbeelding: iStock

De Nederlandse economie groeit snel en is sterk. Dat komt onder andere door de overheidssubsidies die we hier kennen, door groeiende werkgelegenheid en door het zelfverzekerde karakter van de economie.

Dat meldt de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO).

Weerstand
Iedere twee jaar neemt de OESO de Nederlandse economie onder de loep om te kijken wat goed gaat en wat beter kan. Ook dit jaar is het rapport positief gestemd. De Nederlandse economie zal dit jaar met 3,3 procent groeien en volgend jaar naar verwachting met 2,9 procent. "De Nederlandse economie doet het extreem goed. Het toont prijzenswaardige weerstand sinds de wereldwijde financiële crisis. Er zijn echter wel belangrijke uitdagingen die aangepakt moeten worden om een duurzame en inclusieve groei te realiseren in de toekomst", zegt Angel Gurria, secretaris-generaal van de OESO.

Toekomstige stabiliteit
Het rapport meldt dat deze groei gebruikt zou moeten worden om toekomstige economische stabiliteit te verzekeren en om een meer inclusieve arbeidsmarkt te realiseren. Veranderingen in ons belastingstelsel zouden goed zijn voor verdere groei en inclusiviteit van de economie en daarmee zou de Nederlandse economie beter mee kunnen groeien met de veranderende mondiale en digitale samenleving.

De zwakheden in de economie zitten in Nederland in de woningmarkt en vergrijzing van de samenleving. Bovendien waarschuwt het rapport voor mogelijk protectionisme. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →