Multi-tenant gebouwen op Brightlands Chemelot Campus bereiken hoogste punt

© Brightlands

Brightlands Chemelot Campus realiseert voor Sitech Services, Sekisui, Brightlands Materials Center, The Compound Company, Kembit, ZUYD Hogeschool en Isobionics nieuwe bedrijfsgebouwen op de campus in Sittard-Geleen. Deze twee gebouwen, genaamd Brighthouse 220 en 240, bereikten vandaag het hoogste punt. Een feestelijk moment waarbij de nieuwe naam werd onthuld in aanwezigheid van investeerders, huurders en bij de bouw betrokken partijen.

De gebouwen zijn een ontwerp van Pauwert Architectuur uit Eindhoven. BAM Bouw en Techniek realiseert de gebouwen. Vanuit deze bedrijfsgebouwen wordt de samenwerking op Chemelot tussen onderzoek & ontwikkeling en productie verder geïntensiveerd. De locatie op de Brightlands Chemelot Campus en de keuze om meerdere bedrijven in één gebouw onder te brengen, bieden uitstekende mogelijkheden voor samenwerking, duurzaamheid en synergievoordeel. De nieuwe huurders delen faciliteiten, kennis en internationale netwerken met de overige campusbedrijven.CEO Bert Kip van de Brightlands Chemelot Campus: “Het gaat bij Brighthouse 220 en 240 niet alleen om een nieuw gebouw: we mogen dadelijk ook nieuwe campusbewoners verwelkomen. Hun komst naar de campus is voor ons bijzonder belangrijk – het verstevigt in belangrijke mate één van onze drie ecosystemen: die van de chemische processen. Juist nu we voor één van de grootste uitdagingen in de chemische industrie staan – de transitie naar een CO2 neutrale chemische industrie voor 2050.”CEO Marc Dassen van Sitech Services: “Onze nieuwe huisvesting op de Brightlands Chemelot Campus past perfect bij de ambities van Sitech. Samen met de beste professionals, partners, technieken en innovaties werken we aan één doel: meer resultaat voor onze klanten. Op de plek waar het allemaal gebeurt, samenwerking versterken en resultaat vergroten. We kijken ernaar uit.” De bouwfase van Brighthouse 220 en 240 is gestart in januari 2018, de oplevering van de gebouwen staat gepland voor eind 2018, met een officiële opening begin 2019.

Chemelot 2025 Chemelot is in Europa een unieke locatie waar research & development en productie al meer dan honderd jaar zeer succesvol met elkaar zijn verbonden. Door in te zetten op verdere kostenreductie en een meervoudige duurzaamheidstransitie - enerzijds gericht op de productieprocessen en anderzijds op de producten die worden gemaakt - zal Chemelot tussen nu en 2025 uitgroeien tot de meest competitieve en duurzame chemie- en materialensite van West-Europa. Chemelot Industrial Park excelleert over tien jaar op het gebied van energie- en grondstoffenverbruik. Voor meer informatie: www.chemelot.nl.

Sitech Services Sitech Services helpt bedrijven in de procesindustrie, de chemische industrie en de energiesector om te groeien en zich te ontwikkelen. Door hen te ondersteunen met unieke diensten en de nieuwste technologieën, kunnen zij het maximale uit hun fabriek halen. Of het nu gaat om optimale (brand)veiligheid, een compleet georganiseerde stop, ultieme procesoptimalisatie of een efficiëntere infrastructuur: Sitech zet expertise, innovatie en digitalisering in als instrument om voorop te lopen. Voor meer informatie: www.sitech.nl.

BrightlandsBrightlands is de merknaam voor vier snel groeiende campussen in Limburg. Brightlands Chemelot Campus te Sittard-Geleen legt zich toe op slimme materialen en duurzame chemieproductie, Brightlands Maastricht Health Campus focust op regeneratieve en precisiegeneeskunde en innovatieve diagnostiek, Brightlands Smart Services Campus in Heerlen richt zich op data science en smart services en Brightlands Campus Greenport Venlo op voedsel en gezonde voeding. Samen richten de campussen zich op crossovers tussen deze expertisegebieden. Zij vormen een open-innovatie community voor duurzaamheid en gezondheid met meer dan 220 bedrijven, 11.750 arbeidsplaatsen en 8.250 studenten. Voor meer informatie: www.brightlands.com.

Lees meer op de website van Brightlands