WoonGoed 2-Duizend: vooralsnog geen fusie

Print
WoonGoed 2-Duizend: vooralsnog geen fusie

Afbeelding: iStock

Reuver - Woningcorporatie WoonGoed 2-Duizend ziet vooralsnog af van een fusie met een grotere zusterorganisatie in de regio.

De woningcorporatie uit Reuver gaat ervan uit dat het op eigen kracht het verscherpt toezicht van de Autoriteit Woningcorporaties en Waarborgfonds Sociale Woningbouw kan beëindigen. Bedoeling is dit voor 1 juli volgend jaar te realiseren.

Toezicht
De woningcorporatie uit Reuver kwam onder verscherpt toezicht te staan omdat uit onderzoek bleek dat binnen WoonGoed 2-Duizend sprake was van een angstcultuur. Dat leidde tot een hoog ziekteverzuim.

Herstelplan
Eerder dit jaar stelde de corporatie een herstelplan op. Oud-directeur Ton Mans van ZOwonen in Sittard werd benoemd tot interim-bestuurder en Ria Oomen besloot af te treden als voorzitter van de raad van toezicht. Op korte termijn wil WoonGoed 2-Duizend twee nieuwe toezichthouders benoemen, zijn er al nieuwe (interim-)managers aangetrokken en volgen er verkiezingen voor een nieuwe ondernemingsraad.

Volgens de woningcorporatie zijn de twee toezichthouders akkoord gegaan met het herstelplan voor het komend jaar.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →