Nieuwe spelersbus MVV wordt gereden door ervaren Jan Cauberg

Print

Afbeelding: Laurens Bouvrie

Eindelijk heeft MVV Maastricht een eigen spelersbus. Maandagmiddag reed chauffeur Jan Cauberg van taxi- en touringcarbedrijf Van Meurs het in de ‘kleure roed en wit’ uitgedoste voertuig de Markt op.

Veer zien MVV sinds 1902' staat met trots op de flank van de maandag door de eerste divisionist gepresenteerde bus. Na al die jaren in een bus met een aangebracht magneetbordje ‘Spelersbus MVV’ door het land te hebben gereisd, gaat de selectie met een opvallende MVV-touringcar de uitwedstrijden tegemoet. MVV-directeur Paul Penders kijkt met blijdschap naar het vehikel.  “Uiteraard staat dit voertuig het hele seizoen ter beschikking van de MVV-selectie. Maar ook andere verenigingen en bedrijven uit de stad en omgeving kunnen de touringcar inhuren. Wij zijn de hoofdhuurder, maar we vinden dat meer gebruikers moeten kunnen laten zien dat ze uit Maastricht komen.” 

Lars Meurs zit straks in 'zijn eigen bus'
Dat het bedrijf van Meurs de relatie met MVV is aangegaan is niet geheel toevallig. De zoon van eigenaar Frank van Meurs maakt komend seizoen voor het eerst deel uit van de selectie van de Maastrichtse eerstedivisionist. Lars Meurs maakte afgelopen seizoen als keeper nog deel uit van het jeugdteam O19. “Ja, dat Lars bij MVV speelt schept uiteraard wel een band", zegt vader Frank. Iets verderop staat zijn moeder. "Ja, de bus van ons doet de uitwedstrijden. Ik hoop alle thuiswedsrijden van de partij te zijn."

Chauffeur Jan Cauberg is een dubbele ervaringsdeskundige
De vaste chauffeur van de spelersbus van MVV Maastricht wordt Jan Cauberg. Hij mag een ervaringsdeskundige worden genoemd. Cauberg 'zit' al meer dan dertig jaar op touringcars. In de beginjaren van zijn chauffeurscarrière reed hij – voor Thijssen Tours – al de toenmalige selectie van de Maastrichtse voetbalclub. In die voor de club zo roerige jaren ’80 heeft hij zo ongeveer alle stadions van Nederland gezien. Immers MVV wisselde in die tijd regelmatig Eredivisie af met Eerste Divisie. “De laatste jaren reed ik veel jeugdselecties van de club. Maar met deze prachtige bus is het natuurlijk geweldig om weer door heel het land te reizen. Hopelijk keer ik vaak terug met achter mij blije spelers en een tevreden technische staf”.

Nieuwe tenues
Maandag werd niet alleen de spelersbus gepresenteerd. Samen met Jan Cauberg reden ook aanvoerder Ricardo Ippel, Shermar Martina en Lars Meurs mee. De twee spelers en keeper presenteerden op de Markt het uit- en thuistenue van MVV waar komend seizoen in wordt gespeeld.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen