Fun Beach heeft de 'vierde hoogste' fontein van de wereld

Print
Heel - Honderd meter. Zo hoog gaat de straal van de Fun Beach Fountain, de nieuwste attractie van Funbeach Event & Leisurepark in Panheel de lucht in.

Daarmee staat de fontein volgens eigenaar Luc van Engelen van Funbeach op nummer vier op de ‘wereldranglijst’. “De hoogste is van één of andere Arabier, nummer twee staat ergens in Amerika en dan schijnt er  in Genève nog eentje te zijn die hoger spuit. Daarna komen wij, heb ik me laten vertellen. “

Verstappen
Een team met specialisten van diverse Midden-Limburgse bedrijven heeft anderhalf jaar gewerkt aan de complexe technische installatie die achter de fontein schuilgaat, en die het water met een snelheid van 250 kilometer per uur uit de spuitmond stoot.  Volgens Engelen zit het er trouwens dik in dat Fun Beach Fountain over enige tijd de honderdvijftig meter gaat halen. “Kwestie van afstellen en fine tunen, net als met de auto van Max Verstappen”, grinnikt hij.

Projectie
De nieuwste attractie, die moet fungeren als een soort landmark voor de Maasplassen, werd maandag officieel geopend in aanwezigheid van gedeputeerde Eric Geurts en wethouder Johan Lalieu van de gemeente Maasgouw. Beide overheden betaalden mee aan de reuzenfontein. Die kan trouwens ook in de breedte spuiten, in de vorm van een scherm van pakweg vijftig meter waarop allerlei beelden kunnen worden geprojecteerd.   

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →