Plafond van 120.000 euro moet geluidsoverlast HuB verminderen

Print
Plafond van 120.000 euro moet geluidsoverlast HuB verminderen

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Kerkrade - Een nieuw verlaagd plafond moet ervoor gaan zorgen dat cultuurcentrum HuB Kerkrade voortaan binnen de geluidsnormen blijft.

De geluidwerende maatregelen zijn niet goedkoop voor de gemeente. Kostenplaatje: 120.000 euro.

Lees ook: Hub Kerkrade overschrijdt geluidsnorm, klachten bewoners terecht

Overlast
Al sinds de opening in oktober vorig jaar ervaren bewoners boven de foyer geluidsoverlast. Vanwege de klachten liet de gemeente Kerkrade begin dit jaar onderzoek doen naar de isolatie. Uit de metingen bleek vervolgens dat bij grote drukte in de foyer de geluidsnormen ’s avonds en ’s nachts worden overschreden.

Maatregelen
Door het realiseren van de maatregelen is het podiumdeel van de foyer momenteel afgesloten. De werkzaamheden voor dat deel zullen volgende week zijn afgerond. In de week van 16 juli wordt vervolgens het tweede deel, bij de overgang naar de kantoren aan het Martin Buberplein, tijdelijk afgesloten. Voor de bouwvak moet alles gereed zijn.  

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →