Drenkeling levenloos uit Julianakanaal gehaald in Stein

Print
Drenkeling levenloos uit Julianakanaal gehaald in Stein

Afbeelding: Annemiek Mommers

Stein - Aan het begin van maandagavond is een levenloos lichaam uit het Julianakanaal gehaald bij Stein.

Dat bevestigt een woordvoerster van de politie. Onderzoek van een forensisch team wijst uit dat een misdrijf als doodsoorzaak is uitgesloten. Wat de exacte oorzaak is, wil de politie niet melden.

De politie wil nog niets kwijt over de identiteit van de drenkeling. Wel bevestigt de politiewoordvoerster dat het om dezelfde drenkeling gaat, waar sinds maandagochtend naar werd gezocht.

Zoekactie
Maandagochtend meldden ooggetuigen dat even na negen uur iemand te water zou zijn geraakt in het Julianakanaal bij Stein. Duikers van de brandweer werden opgeroepen om te zoeken naar de persoon. Ook een politiehelikopter werd ingezet. Het scheepvaartverkeer werd vanwege de actie stilgelegd.

Dregteam
Het slachtoffer dat maandagmiddag gevonden is in het Julianakanaal is gevonden door Dregteam SOAD uit Urk in samenwerking met het LandelijkTeamOnderwaterZoekingen (LTOZ) van de Landelijke Eenheid van de Politie. Deze organisatie zoekt doormiddel van speciaal ontwikkelde dreggen de bodem systematisch af. 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen