Drenkeling levenloos uit Julianakanaal gehaald in Stein

Print
Drenkeling levenloos uit Julianakanaal gehaald in Stein

Afbeelding: Annemiek Mommers

Stein - Aan het begin van maandagavond is een levenloos lichaam uit het Julianakanaal gehaald bij Stein.

Dat bevestigt een woordvoerster van de politie. Onderzoek van een forensisch team wijst uit dat een misdrijf als doodsoorzaak is uitgesloten. Wat de exacte oorzaak is, wil de politie niet melden.

De politie wil nog niets kwijt over de identiteit van de drenkeling. Wel bevestigt de politiewoordvoerster dat het om dezelfde drenkeling gaat, waar sinds maandagochtend naar werd gezocht.

Zoekactie
Maandagochtend meldden ooggetuigen dat even na negen uur iemand te water zou zijn geraakt in het Julianakanaal bij Stein. Duikers van de brandweer werden opgeroepen om te zoeken naar de persoon. Ook een politiehelikopter werd ingezet. Het scheepvaartverkeer werd vanwege de actie stilgelegd.

Dregteam
Het slachtoffer dat maandagmiddag gevonden is in het Julianakanaal is gevonden door Dregteam SOAD uit Urk in samenwerking met het LandelijkTeamOnderwaterZoekingen (LTOZ) van de Landelijke Eenheid van de Politie. Deze organisatie zoekt doormiddel van speciaal ontwikkelde dreggen de bodem systematisch af. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →