Auto parkeren in gras kan al brand veroorzaken

Print
Auto parkeren in gras kan al brand veroorzaken

Afbeelding: De Limburger

Nieuwstadt - Een natuurbrand kan met de huidige droogte makkelijk ontstaan. Kijk uit waar je je auto parkeert, adviseert de brandweer. Staat die in hoog gras, dan kan de hete uitlaat of katalysator het begin van een brand zijn.

Branden ontstaan vaker in het weekeinde dan door de week. Reden: er zijn meer mensen in de natuur. Een sigarettenpeuk kan een heel natuurgebied in brand zetten. Een flesje ook, omdat dat als een soort vergrootglas het zonlicht kan bundelen en gras kan laten branden.

Stofwolk
Een brand langs het spoor bij Nieuwstadt ontstond maandag waarschijnlijk door de vonken van een vastgelopen rem van een goederentrein.

De verhoogde alertheid bij burgers en brandweer kan soms ook tot valse meldingen leiden. In de Maasduinen bij Bergen werd de brandweer opgetrommeld voor een natuurbrand. De rook bleek echter een stofwolk te zijn.

Lees ook: Brand? De computer beslist over inzet van blusploeg

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen