Verdachten gewelddadige overval en plofkraak voor de rechter

Print
Verdachten gewelddadige overval en plofkraak voor de rechter

Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

Brunssum / Landgraaf - De twee verdachten van een zeer gewelddadige overval in Landgraaf en een plofkraak in Brunssum staan vandaag in Maastricht voor de rechter. De behandeling zal meerdere dagen duren.

Het gaat om Yarmi D. (29) uit Kerkrade en Geoffrey D. (41) uit Hoensbroek, die in 2016 vanwege de overval op de Nationale Opsporingslijst werden gezet. Yarmi D. wordt gezien als lid van de Parkstadbende.

Nepagenten
Bij de gewapende overval op 10 mei 2016 waren de twee daders verkleed als politieman. De vrouw des huizes lieten ze met rust, maar de man werd met een voorwerp op zijn hoofd geslagen en drie keer van dichtbij beschoten. Hij raakte zwaargewond. Bij de ontstane vechtpartij liepen ook de nepagenten lelijke steekwonden op. Om te kunnen vluchten hielden de daders een auto tegen, richtten een wapen op de bestuurster en namen haar mee.

Ramkraak
Yarmi D. wordt daarnaast verdacht van het plegen van een ramkraak op de ING Bank in Brunssum op 27 februari 2015. Daarbij werd geen geld buitgemaakt. Op de plaats delict werd een klein stukje van een broek aangetroffen met daarop het bloed van D. Hij ontkent iets met de zaak te maken te hebben.

Parkstadbende
Yarmi D. is één van de veertien verdachten die terecht staan in de ‘Parkstadbende-zaak’. Deze verdachten worden door justitie gezien als de top van de bende, die bestond uit zo’n 75 vooral jonge mensen en die in januari vorig jaar werd opgerold. De bende zou in wisselende samenstelling in de Euregio onder meer woninginbraken hebben gepleegd, auto’s hebben gestolen en spullen hebben geheeld.