Jan van Eyck Academie benoemt nieuwe directeur

Print
Jan van Eyck Academie benoemt nieuwe directeur

Afbeelding: Jan van Eyck Academie

Kunstacademie Jan van Eyck in Maastricht heeft Hicham Khalidi benoemd tot nieuwe directeur. Dat meldt de opleiding op haar website.

Hicham Khalidi is momenteel associate curator van Lafayette Anticipations in Parijs. Tevens is hij als hoofdcurator verantwoordelijk voor de eerste Rotterdam Triënnale (2020). Eerder was hij hoofd tentoonstellingen in STUK, Leuven en directeur en artistiek leider van TAG, Den Haag. Als curator werkte Khalidi voor de groepstentoonstelling ACT II van de Sharjah Biënnale in Beiroet (2017), de Sydney Biënnale (2016) en was hij hoofdcurator van de Marrakech Biënnale (2014).

Hicham Khalidi: “ik kijk ernaar uit om in samenwerking met het sterke Van Eyck team de ingezette weg naar een open, diverse en internationaal aansprekende postacademische instelling te vervolgen.”
 
Hicham Khalidi zal op 1 oktober in dienst treden. Hij volgt Lex ter Braak op die 28 juni afscheid nam van de Van Eyck.
 

 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen