VIDEO: WijLimburg TV 1op1 - aflevering 10 - Martin Paul

VIDEO: WijLimburg TV 1op1 - aflevering 10 - Martin Paul

Afbeelding: Maurice van der Linden en Martin Paul

In het programma 1op1 van WijLimburg TV staat de mens achter het werk centraal. In een vraaggesprek wordt de kijker meegenomen naar het werk van de gast en krijgen we een blik achter de schermen van zijn of haar privéleven.

Prof. dr. Martin Paul is sinds 2011 voorzitter van het college van bestuur van de Universiteit Maastricht. De meest internationale universiteit van Nederland. Internationalisering is volgens de bestuurder geen luxe of zomaar een ideetje, maar een noodzakelijke strategische richting. Door de vergrijzing dreigt een tekort aan werknemers en daarom zijn expats meer dan welkom. De Universiteit Maastricht heeft in het verleden daarom doelbewust gekozen voor een internationale marsroute. Plusminus de helft van de studenten en 40% van de wetenschappelijke staf komt inmiddels uit het buitenland. Ook de vier Brightlands campussen dragen bij aan de internationale uitstraling van de universiteit.

In deze aflevering van 1op1 komt ook Michel Dumontier, Universiteitshoogleraar Data Science, aan het woord. Dumontier verruilde een dik jaar geleden Stanford University voor Maastricht. Mede het internationale karakter van de Maastrichtse universiteit was hier debet aan. 

Lees meer op de website van Brightlands