Postema slaat referendumdebat over, reden onduidelijk

Print
Postema slaat referendumdebat over, reden onduidelijk

André Postema Afbeelding: Ermindo Armino

André Postema, voorzitter van de Limburgse scholenkoepel LVO en fractievoorzitter van de PvdA in de Eerste kamer is dinsdag niet aanwezig bij het referendumdebat over het intrekken van de Wet raadgevend referendum.

Dat bevestigt een woordvoerder van de partij dinsdag aan de Telegraaf.

VMBO Maastricht
De nieuwbakken fractievoorzitter in de Eerste Kamer ligt onder vuur omdat hij als voorzitter van de Limburgse scholenkoepel LVO, waar VMBO Maastricht onder valt en waar vele leerlingen gedupeerd zijn door de examenproblemen, mede verantwoordelijk is voor het debacle.

Vanuit de Tweede Kamer klinkt inmiddels de roep om het aftreden van Postema als koepelvoorzitter. Ook minister Arie Slob (Onderwijs) neemt het alles behalve voor hem op. "Ik heb er zo mijn gevoelens over. Ik probeer me te beheersen, dat zegt denk ik genoeg”, zo sprak hij vrijdag.

'Extra gemotiveerd'
Of Postema dinsdag nog reageert op de zaak, is onduidelijk. De PvdA-woordvoerder kon daar dinsdagochtend nog niets over zeggen. Tot nu toe houdt Postema vol door alle kritiek juist extra gemotiveerd te zijn de problemen zelf op te lossen. Vooralsnog houdt ook zijn partij de Senator de hand boven het hoofd.

Hij mist nu het debat over de afschaffing van het referendum, eveneens een van de belangrijkste debatten van het parlementaire jaar.