Italiaans gezelschap opent Cultura Nova

Print
Italiaans gezelschap opent Cultura Nova

Kitonb opent 24 augustus Cultura Nova. Afbeelding: Cultura Nova

Het theatergezelschap Kitonb verzorgt de openingsvoorstelling van Cultura Nova. Het Italiaanse collectief voert de voorstelling ‘Carillon – the flight of time’ uit.

Deze voorstelling is al in 200 steden in meer dan 30 landen opgevoerd. Een ronddraaiende metalen torenconstructie van zes meter hoog, die doorkruist wordt door 600 meter elastische kabel, vormt het decor van ‘Carillon – the flight of time’. De acrobatische dansers van Kitonb bewegen door de toren en creëren een beeldend verhaal met de vier seizoenen als leidraad. De dans en acrobatiek worden aangevuld met een soundtrack uit verschillende tijdvakken en culturen, variërend van elektronische muziek tot gezongen mantra’s, van orkestrale fuga's tot oerstemmen.

De voorverkoop van Cultura Nova is afgelopen maandag gestart. Het volledige programma is te vinden op www.culturanova.nl en in de festivalbrochure die in de schappen bij VVV’s en culturele instellingen ligt.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen