Eerste twee kunstenaars flatmural Heerlerbaan beginnen in augustus

Print
Eerste twee kunstenaars flatmural Heerlerbaan beginnen in augustus

De nieuwe werken moeten een toegevoegde waarde hebben op het al bestaande straatkunstaanbod in Heerlen Afbeelding: Bas Quaedvlieg

De eerste twee van de in totaal acht kunstenaars die de murals op de galerijflats in Heerlerbaan gaan maken zijn bekend: de Amerikaan Isaac Tin Wei Lin en de Argentijnse Hyoro.

Zij beginnen al begin augustus met het beschilderen van elk een zijkant van een flatgebouw aan de Peter Schunckstraat.

Hun werk zou dan tijdens Cultura Nova worden gepresenteerd. De zes andere kunstenaars worden momenteel geselecteerd. Wel is bekend dat het vier mannen en vier vrouwen worden.

Ideaal canvas
Dit gebeurt door Britse curator Rafael Schacter, bekend van de spraakmakende street art-tentoonstelling in 2008 in het Londense Tate Modern en schrijver van de bestseller ‘The World Atlas of Street Art and Graffiti’. Hij was dinsdag in Heerlen bij de eerste presentatie van initiatiefnemer Stichting Street-Art Heerlen. Volgens hem zijn de onlangs gerenoveerde flats een “ideaal canvas” voor de kunstenaars.

Link met de stad
Zij krijgen het vertrouwen van de organisatie, maar ze krijgen wel als opdracht mee dat hun werk een link moet hebben met de stad Heerlen. “Het moet dus niet een werk zijn dat je bijvoorbeeld ook in Miami op een gebouw kunt vinden”, zegt Schacter. “Ik weet zeker dat het een amazing geheel gaat worden. Wellicht zal niet iedereen alles even mooi vinden, maar ik weet zeker dat de bewoners er trots op kunnen zijn.”

Voor 2020, het ‘jubeljaar’ van IBA Parkstad, belangrijke sponsor van dit project, moet deze ‘Gallery XXL’ in Heerlerbaan klaar zijn.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen