Fikse schorsing voor ‘onsportieve’ handbalcoach Lions

Print
Fikse schorsing voor ‘onsportieve’ handbalcoach Lions

Afbeelding: De Limburger/Ermindo Armino

OCI-Lions-coach Mark Schmetz heeft dinsdag van handbalbond NHV een schorsing gekregen van drie wedstrijden.

Tegen de oefenmeester van de handbalformatie uit Sittard-Geleen was door het Limburgse scheidsrechtersduo Wolbertus/Weijmans rapport opgemaakt na de eerste verloren finalewedstrijd in Sittard tegen Aalsmeer.

Geschokt
Schmetz zou zich schuldig hebben gemaakt aan uiterst onsportief gedrag. De coach heeft volgens het rapport van de tuchtcommissie vlak na afloop iets geroepen richting het scheidsrechtersduo. Bestuurslid Jeroen Hofman reageert enigszins geschokt op de uitspraak: "Dit is heel zwaar gestraft. Mark heeft overigens gesteld dat hij niets strafbaars heeft geroepen."

Voorbeeld stellen
Of de schorsing geldt voor de BENE-League of de nationale competitie is niet bekend. Het gebeurt zelden in het handbal dat een dergelijk zware straf wordt uitgesproken. Mogelijk wil de bond een voorbeeld stellen omdat er afgelopen seizoen veel kritiek is geweest op de arbitrage door verschillende coaches.

Vanaf komend seizoen geldt er een nieuwe regel dat naast spelers en staf, ook supporters bij misdragingen op of naast het veld voor de tuchtcommissie kunnen worden gebracht. Schmetz en Lions kunnen nog in beroep gaan tegen de straf. Hofman: "Dat gaan we nu rustig bespreken. Eerst moeten we bekijken of dat zin heeft."

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen