Vmbo-debat uitgesteld, grieperige minister maakt excuses

Print
Vmbo-debat uitgesteld, grieperige minister maakt excuses

Afbeelding: ANP/Jerry Lampen

Het debat over het examendebacle bij VMBO Maastricht moet noodgedwongen worden uitgesteld.

Minister van Onderwijs Arie Slob is ziek en kan de Tweede Kamer dinsdagavond dus niet te woord staan.

Excuses
De ChristenUnie-bewindsman kampt met hevige griep. Hij belooft de Kamer woensdag per brief in te lichten over de laatste stand van zaken. Slob bood op Twitter excuses aan voor zijn afwezigheid. "Sorry mensen. Vooral de leerlingen uit Maastricht", schrijft hij. "Ik heb lang geprobeerd door te gaan, maar vanmiddag werd duidelijk dat het niet verantwoord was nu debat in te gaan. Weet dat er onverminderd hard voor jullie wordt door gewerkt."

Vragen
De Kamer wilde Slob spreken over de misstanden op het VMBO Maastricht, waar de schoolexamens van 354 leerlingen niet in orde bleken. Met vereende krachten en respijt van de minister proberen zij de komende maanden alsnog hun diploma te halen, maar voor de Kamer is de kous nog niet af. Veel partijen hebben nog vragen over het optreden van het schoolbestuur en de onderwijsinspectie.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen