Dion Graus op vingers getikt na opmerking over ‘huppeldoosjes’

Print
Dion Graus op vingers getikt na opmerking over ‘huppeldoosjes’

Graus op archiefbeeld. Afbeelding: ANP

PVV'er Dion Graus is dinsdag op de vingers getikt tijdens een debat.

Het Kamerlid uit Heerlen refereerde in een overleg in het Tweede Kamergebouw naar de Belgische meidengroep K3 als 'die drie huppeldoosjes'. Een collega-parlementariër vond dat denigrerend en sprak Graus daarop aan. 

Flikker op tokkie
"Punt van orde: kunnen we het niet over vrouwen hebben als huppeldoosjes?", sprak GroenLinks-Kamerlid Suzanne Kröger de PVV'er aan. Graus was in eerste instantie echter niet van plan om zijn woorden terug te nemen. In plaats daarvan beklaagde hij zich over zijn colega's. "Het wordt echt steeds gekker hier. Jullie moeten niet zo kinderachtig zijn. We leven in Nederland, niet in Noord-Korea. Ik noem iedereen zoals ik dat zelf wil", begon hij. "Als ze tegen mij zeggen: 'flikker op tokkie, flikker op uit de Kamer', dan dank ik ze altijd dat ze gebruik maken van hun vrijheid van meningsuiting. Dan zeg ik altijd: ik hoop dat het oplucht."

Daarna vervolgde Graus zijn betoog, waarin hij ditmaal K3 omschreef als 'die drie mooie Belgische dames', tot hilariteit van de andere aanwezigen.