Teambaas Red Bull gelooft nog in wereldtitel

Print
Teambaas Red Bull gelooft nog in wereldtitel

Afbeelding: AFP/Dan Istitene

Topman Christian Horner van de Formule 1-renstal Red Bull heeft dit seizoen de hoop op een wereldtitel nog niet opgegeven.

Volgens de 'baas' van de coureurs Max Verstappen en Daniel Ricciardo is zijn ploeg op beide fronten (rijders en teams) nog in de race. "Ik denk dat we nog wel een klein kansje maken", liet Horner weten. "Als je kijkt naar alles wat er tot dusver is gebeurd, dan hadden we nu in de WK-klassementen kunnen leiden. Maar ja, de Formule 1 staat nu eenmaal bol van de mitsen en maren."

Beide coureurs
Red Bull is tot dusver de enige renstal die met beide coureurs dit seizoen GP-races heeft gewonnen. Ricciardo was de beste in China en Monaco en Verstappen zegevierde afgelopen zondag in Oostenrijk. Ferrari en Mercedes staat na negen races eveneens op drie overwinningen.

De Red Bulls haalden in Bahrein en Azerbeidzjan, ook door eigen toedoen, de finish niet. "We hebben tot dusver te weinig punten gehaald met beide auto's in dezelfde race", oordeelde Horner. "Dat is onze achilleshiel geweest. Het kwam door mechanische mankementen of door andere problemen."

Vijfde
Ricciardo staat als nummer vier 50 punten achter op WK-leider Sebastian Vettel van Ferrari. Verstappen is vijfde, op 53 punten van de Duitser. In de WK-stand van de teams leidt Ferrari met 247 punten, gevolgd door Mercedes (237) en Red Bull (189). Er staan dit jaar nog twaalf GP-races op de agenda, om te beginnen zondag op Silverstone. "Op dit punt in het seizoen hebben we onszelf nog nergens voor afgeschreven", verzekerde Horner.

De Britse teambaas gaat er van uit dat Ricciardo snel zal bijtekenen bij Red Bull. "Tenzij wereldkampioen Lewis Hamilton na dit weekeinde plotseling besluit te stoppen bij Mercedes."