Nepagent: ‘Ik schoot uit nood, anders had mijn maat hier niet meer gezeten’

Print
Nepagent: ‘Ik schoot uit nood, anders had mijn maat hier niet meer gezeten’

Geoffrey D. Afbeelding: Opsporing Verzocht

Landgraaf - Geoffrey D. schoot in mei 2016 tijdens een overval in Landgraaf de bewoner neer omdat hij bang was dat zijn mede-overvaller anders zou sterven. Dat verklaarde hij dinsdag voor de rechtbank in Maastricht.

Bij de zeer gewelddadige overval waren de twee daders, Yarmi D. (29) uit Kerkrade en Geoffrey D. (41) uit Hoensbroek, verkleed als politieagenten. De zaak kreeg landelijk aandacht.

Rippen
Het tweetal belde bij het huis aan met als doel daar de oogst van de wietplantage te rippen. Toen een van de daders tegen de ander riep dat hij de man des huizes maar ‘kapot moest schieten’, zag de bewoner zijn kans om een groot ‘Rambo-mes’ te pakken en op Yarmi in te steken. Geoffrey trok vervolgens een pistool en schoot meermaals op de man, die zwaargewond raakte.

Opsporingslijst
De daders, die allebei een strafblad hebben van negentien pagina’s, sloegen na de daad op de vlucht. Daarop plaatste de politie ze op de Nationale Opsporingslijst. Enkele maanden later werden ze aangehouden. Yarmi en Geoffrey bekenden uiteindelijk de daders te zijn.

Deel 2
Naast de gewelddadige overval staan Yarmi en Geoffrey ook nog voor een aantal andere strafbare feiten terecht. Maandag wordt de rechtszaak tegen beide heren voortgezet. Dan komen de advocaten en de officier van justitie aan het woord.