Nieuw fietspad van Horst-Sevenum naar America

Print
Nieuw fietspad van Horst-Sevenum naar America

Afbeelding: iStock

America / Venlo - Er wordt een nieuw vrijliggend fietspad aangelegd tussen station Horst-Sevenum en America. De provincie en gemeente Venlo hebben daar 1,55 miljoen voor uitgetrokken.

De nieuwe route sluit aan op het vijftien kilometer lange fietspad tussen industrieterrein Trade Port Noord in Venlo en station Horst-Sevenum, Greenport Bikeway genoemd. Dat werd drie jaar geleden geopend.

Deurne
"Een zeer succesvol tracé", aldus gedeputeerde Eric Geurts. "Er maken steeds meer fietsers gebruik van, vooral mensen die op Trade Port werken en scholieren van het Cita Verde College." Het nieuwe stuk naar America beslaat vier kilometer. Het is de bedoeling dat de route in de toekomst ­verder wordt doorgetrokken tot Deurne.

Internationale route
De provincie maakte ook bekend een fietsverbinding aan te gaan leggen langs de Maas tussen Reuver en Arcen. Die maakt deel uit van de internationale Maasfietsroute door Frankrijk, België en Nederland, een route van 1125 kilometer verdeeld over 30 etappes. Het deel tussen Belfeld en Reuver wordt een dubbel fietspad dat aansluit op de route in Beesel. Op andere plekken loopt de route over bestaande wegen die op plekken worden aangepast.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →