Flink meer tweedehands auto's verkocht

Print
Flink meer tweedehands auto's verkocht

Afbeelding: ANP

Verkopers van tweedehands auto's deden in de eerste helft van dit jaar goede zaken.

Zowel autobedrijven als particulieren verkochten in het eerste halfjaar meer occasions, becijfert VWE Automotive. De goed draaiende economie is volgens de dienstverlener voor de autobranche de voornaamste reden voor de gestegen verkoopcijfers.

Particulieren
Autozaken verkochten in de eerste zes maanden van 2018 ruim 624.000 tweedehands auto's, bijna 9 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Particulieren vonden in het eerste halfjaar een nieuwe eigenaar voor 346.788 gebruikte auto's. Dat is volgens VWE 2,8 procent meer dan vorig jaar.

Lees ook: Veel meer nieuwe personenauto's verkocht

Volkswagen is evenals vorig jaar favoriet onder kopers van een tweedehands personenauto. De Polo en Golf verstevigden bovendien hun nummer 1- en 2-positie als modellen die autohandelaren het vaakst als occasion verkopen, gevolgd door de Opel Corsa op de derde plek. 
 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen