Nieuwe gymzaal op complex Groene Ster

Print
Nieuwe gymzaal op complex Groene Ster

Een artist impression van de nieuwe gymzaal op sportpark Pronsebroek. Afbeelding: Architectenbureau Van den Heuvel De Wilde

Op sportpark Pronsebroek in Heerlerheide, waar voetbalclub Groene Ster speelt, wordt een nieuwe gymzaal gebouwd. De gymzaal komt ter vervanging van de huidige zaal aan de Bruinkoolstraat.

Dat heeft het college van burgemeester en wethouders van Heerlen deze week besloten. De zaal zal worden gebruikt door basisscholen en sportverenigingen. Ook maken nieuwe kleedlokalen voor Groene Ster en 28 extra parkeerplaatsen onderdeel uit van het plan om sportpark Pronsebroek op te knappen.

Gasloos

Voor de energievoorziening worden warmtepompen en zonnepanelen in en op het gebouw aangebracht. Daardoor heeft het gebouw geen gasaansluiting nodig. Deze zomer zullen de procedures voor de omgevingsvergunning en het bestemmingsplan plaatsvinden. Daarna wordt de klus aanbesteed. De verwachting is dat de bouw in het voorjaar van 2019 kan starten. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →