Naar het Vrijthof voor Rieu? Politie waarschuwt voor zakkenrollers

Print
Naar het Vrijthof voor Rieu? Politie waarschuwt voor zakkenrollers

Afbeelding: De Limburger/Mitchell Giebels

André Rieu begint woensdagavond aan zijn reeks concerten op het Vrijthof in Maastricht. Door het goede weer en de populariteit van de violist, belooft het druk te worden op het plein. Een mooie kans voor zakkenrollers om hun slag te slaan.

Daar waarschuwt de politie van Maastricht voor.

Zij geven een aantal tips om goed voorbereid en zonder zorgen op pad te gaan naar het Vrijthof. De politie raadt aan om Yunu (Your Unique Number) te activeren op de telefoon, mocht deze gestolen worden, werkt die alleen maar met de originele simkaart.

Ook vindt de politie het verstandig om het IMEI-nummer van de telefoon te noteren. Wanneer deze wordt gestolen, kan de politie een sms-bombardement afvuren op een nieuwe simkaart in de gestolen gsm. Bovendien is het een noodzakelijk kenmerk om de telefoon op te kunnen nemen in de landelijke database van gestolen mobieltjes.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →