Drukte op snelwegen door start zomervakantie

Print
Drukte op snelwegen door start zomervakantie

Afbeelding: ANP

Het zomervakantieseizoen gaat beginnen en dat betekent extra drukte op de snelwegen. In het zuiden van het land sluiten vrijdag de scholen en gaan naar verwachting een miljoen mensen met vakantie.

Ook in het noorden van Duitsland en in België gaan scholen voor langere tijd dicht. "Vakantiegangers die van plan zijn het weekeinde te vertrekken moeten beslist rekening houden met files", waarschuwt de ANWB.

In Duitsland wordt het zaterdag druk op de wegen in het noorden en zuiden van het land. De knelpunten zijn de A1 en A7 bij Bremen en Hamburg , de A3 tussen Arnhem en Oberhausen en van Frankfurt tot Neurenberg. Ook op de A5 tussen Karlsruhe en Bazel, de A7 van Würzburg tot aan Ulm en de A8 Stuttgart - München-Salzburg kunnen forse files ontstaan, verwacht de ANWB. Daarbij komt dat bij de oosterburen op 400 plekken aan de weg wordt gewerkt. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →