Nieuwe directie Formule 1-team McLaren

Print
Nieuwe directie Formule 1-team McLaren

Afbeelding: Getty Images

Eric Boullier is niet langer de racedirecteur van het Formule 1-team McLaren. Het Britse team heeft het management met onmiddellijke ingang aangepast. Gil de Ferran, een oud-winnaar van de Indy 500, bekleedt een nieuwe rol als sportdirecteur. Andrea Stella is aangesteld als performance directeur

De wijzigingen zijn een gevolg van de tegenvallende prestaties van het team in het WK. McLaren, met Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne, staat in de strijd om de constructeurstitel slechts zesde.

Eerste stap naar herstel
"Iedereen binnen McLaren, vooral onze loyale fans, hadden dit jaar meer verwacht van de nieuwe wagen, de MCL33", zegt McLarens hoogste baas Zak Brown. "Dit is niet de fout van de honderden hardwerkende mannen en vrouwen binnen McLaren. De oorzaken zijn systematisch en structureel, en vereisen grote veranderingen van binnenuit. Met deze aankondiging zetten we de eerste stap op de weg naar herstel."

Boullier bedankt op zijn beurt het "briljante team" voor de afgelopen vier jaar en erkent "dat de tijd gekomen is om een stap opzij te zetten.''
McLaren hoopte na de wissel van motorleverancier, Renault kwam in de plaats van Honda, dit seizoen eindelijk opnieuw een voorname rol te spelen. Net zoals de voorbije jaren blijven de prestaties echter uit. Een vijfde plaats van Alonso in de openingsrace in Australië is de beste uitslag tot dusverre.