Nederlandse wielrenners ontbijten met brood uit Maastricht

Print
Nederlandse wielrenners ontbijten met brood uit Maastricht

Afbeelding: Tritordeum

De Maastrichtse bakkerij de Bisschopsmolen maakt brood van een nieuwe graansoort: tritordeum. Ook aan de ontbijttafel van de Nederlandse wielerploegen Sunweb en LottoJumbo zal dit jaar dit brood worden gegeten.

Het nieuwe brood is gemaakt van de graansoort tritordeum, ook wel ‘Spaans graan’ genoemd. Momenteel worden de granen voor deze broden nog geleverd uit Spanje, maar later dit jaar zullen de eerste tritordeum zaden worden geplant op akkers in Schinnen.

Het brood is ontwikkeld door de Bisschopsmolen in samenwerking met Grainlabs, een voedingslab voor granen. Hier worden onder andere producten ontwikkeld voor topsporters, waaronder de wielrenners van de Nederlandse ploegen Sunweb en LottoJumbo.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen