Alle zes verdachten in zaak bankmol Venlo/Zundert vrij

Print
Alle zes verdachten in zaak bankmol Venlo/Zundert vrij

Bij de verijdelde beroving in Zundert reed een arrestatieteam van de politie het busje van de verdachten klem. Afbeelding: Tom van der Put/Maric Media

Venlo - De vijf mannen uit Breda en omgeving die worden verdacht van overvallen in Zundert en/of Venlo in de zomer van 2017 zijn allemaal op vrije voeten.

De rechtbank Limburg in Roermond heeft woensdag besloten twee mannen van 42 jaar en 33 jaar in afwachting van de de definitieve behandeling van hun strafzaak uit hun detentie te schorsen.

Drie  medeverdachten kregen eerder dit jaar al hun vrijheid terug van de rechters in Roermond. Zij stelden toen ook de vermeende bankmol Lorenzo J. op vrije voeten.  

Lees ook: Roof in zaak 'bankmol' tot in de puntjes voorbereid

Overval
Justitie ziet Lorenzo J. als de tipgever van de mannen die in juli in Venlo een Duitser van 155.000 euro beroofden. Die had hij net afgehaald bij de Rabobank. De bank zou de gedupeerde man inmiddels schadeloos hebben gesteld.  Een soortgelijke overval aan het eind van die maand in Zundert in Noord-Brabant mislukte.

Banksysteem
Ook in die zaak zou J. aan de verdachten hebben doorgegeven dat iemand een groot geldbedrag contant zou afhalen bij de bank. Hij kon in de banksysteem zien wie op welk tijdstip cashgeld afhaalde. De politie wist het misdrijf in Zundert te voorkomen door het inzetten van een undercoveragent. Daarbij werden schoten gelost.

De twee verdachten die tot woensdag in de cel bleven, hebben volgens het Openbaar Ministerie meegedaan aan de overvallen in Venlo én in Zundert.

De definitieve behandeling van de geruchtmakende overvallen zal op zijn vroegst aan het eind van dit jaar plaatsvinden. Begin oktober staan nog  getuigenverhoren gepland. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →