Maastricht wil terugkeer bushaltes op route Kanne

Print
Maastricht wil terugkeer bushaltes op route Kanne

Afbeelding: De Limburger

De reguliere buslijn tussen het Belgische Kanne en de Maastrichtse Markt is weliswaar in ere hersteld door vervoersbedrijf Arriva, maar de eerder geschrapte tussengelegen haltes op die route zijn niet in de herziene busdienstregeling opgenomen.

De gemeente Maastricht gaat nu met Arriva en provincie Limburg in gesprek over de terugkeer van de vier haltes op de Cannerweg en die in de Aramislaan. De gemeente doet dat naar aanleiding van klachten van inwoners, voor wie de afstand tot de halte in Kanne een te grote is gebleken. Daarnaast wijst ze erop dat terugkeer van de haltes ook van belang is voor het toerisme in het Jekerdal.

Naar verwachting volgt eind dit jaar een besluit.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen