Frontenpark volledig benut voor evenementen Maastricht

Print
Frontenpark volledig benut voor evenementen Maastricht

Afbeelding: iStock

Het nieuwe evenemententerrein in het Maastrichtse Frontenpark, nabij de vernieuwde aanlanding van de Noorderbrug, krijgt de maximale capaciteit van vijftienduizend bezoekers.

Een meerderheid in de Maastrichtse gemeenteraad  overrulet daarmee het college van burgemeester en wethouders dat een veel sobere en goedkopere variant in gedachten had. Volgens B en W zou na de zomer namelijk in eerste instantie slechts de helft van de beschikbare ruimte in het Frontenpark door middel van de aanleg van elektriciteit, riool en water geschikt moeten worden gemaakt als evenemententerrein.

Lees ook: Maastricht werkt hard aan nieuw stukje park

Interesse
Volgens wethouder Gert-Jan Krabbendam (GroenLinks, Ruimtelijke Ontwikkeling) zou het verstandiger zijn om een slag om de arm te houden bij de ontwikkeling van de nieuwe locatie. Hij wijst er daarbij op dat momenteel nog helemaal niet duidelijk is of en hoeveel organisatoren van evenementen interesse hebben in het Frontenpark. Tot nog toe heeft alleen festival Bruis laten weten eventueel wel oren te hebben naar een verhuizing naar de nieuwe evenementenlocatie. Krabbendam wilde ook interesse van bezoekers, en de mogelijke effecten op de aangrenzende woonwijken en op de natuur afwachten, vooraleer eventueel over te gaan tot het benutten van de volledige capaciteit in de parkachtige omgeving tussen Hoge en Lage Fronten. De gemeenteraad, coalitiepartij D66 voorop, wil echter volle kracht vooruit. Ze wijst daarbij op het tekort aan geschikte locaties voor evenementen, op de grote druk op het Vrijthof en op het feit dat een dergelijke locatie aan de rand van de stad een langgekoesterde wens van Maastricht betreft. Daarnaast zou uitvoering in twee fases duurder uitpakken dan dat het terrein in één keer onder handen wordt genomen. De gemeenteraad trekt nu 700.000 euro uit voor de totale realisatie van de locatie.

Festivals
Het Frontenpark is nadrukkelijk niet bedoeld voor het houden van alleen maar festivals, benadrukte Krabbendam nadat oppositiepartij SAB haar zorgen had geuit over „hagedissen in het gebied die steeds op de loeiharde muziek gaan meedeinen”. De wethouder gaat nu „actief op zoek” naar organisatoren van evenementen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →