Rieu zet aan vooravond concertreeks zelf puntjes op de i

Print

Afbeelding: Laurens Bouvrie

Vanaf een positie waar woensdagavond een deel van zijn fans zit, luistert André Rieu naar de afstellingen van het geluid. Dinsdagavond vond op het Vrijthof de gebruikelijke soundcheck en generale repetitie plaats. Een precisiewerkje.

Hij staat bekend om zijn perfectionisme. Niets wordt aan het toeval overgelaten. Ook na zoveel jaren André Rieu op het Vrijthof worden aan de vooravond van editie 2018 door de maestro zelf de puntjes op de i gezet. Met engelengeduld en vanuit allerhande posities controleert de stehgeiger zelf of zijn publiek te horen krijgt zoals hij de muziek in gedachte heeft.

Om negen uur woensdagavond maken André Rieu en zijn Johan Strauss Orkest hun entree op het door Rieu over de hele wereld uitgedragen ‘mooiste plein van de wereld’. Dat is overigens dit jaar groener dan de voorgaande jaren. De platanen rondom het Vrijthof zijn niet gesnoeid. De conditie van de bomen is de laatste jaren behoorlijk achteruit gegaan. Om ze te laten aansterken heeft de gemeente besloten ze extra te bemesten en niet ‘de zaag er in te zetten’. Hierdoor is het bladerdak inmiddels flink ontwikkeld.

Die voor de bomen noodzakelijke doorgroei heeft wel consequenties voor een aantal André Rieu-fans. Met name hen die graag vanuit de hotelkamers van Du Casque en Le Theatre van het uitzicht en de sfeer willen proeven. Zij zien dit jaar – indien ze op hun kamer blijven – vooral het groen van de platanen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →