Weerts bouwbedrijf tekent voor herinrichting Tapijn Maastricht

Print
Weerts bouwbedrijf tekent voor herinrichting Tapijn Maastricht

Afbeelding: Laurens Bouvrie

Mertens Bouwbedrijf uit Weert mag de eerste fase van de herinrichting van de Tapijnkazerne in Maastricht gaan uitvoeren.

Dat heeft de Universiteit Maasstricht na een korte aanbestedingsprocedure laten weten.

Openbaar park
Het voormalige militair terrein aan de rand van de Maastrichtse binnenstad wordt getransformeerd tot universiteitscampus en openbaar park. De gebouwen worden geschikt gemaakt voor onderwijs en onderzoek. Met het oog daarop heeft de UM eerder dit jaar de eigendomsrechten van alle gebouwen op Tapijn verworven van de Provincie Limburg.

Concessie
Op dit moment wordt de laatste had gelegd aan fase 1 voor het park. In september van dit jaar gaat fase 1 voor de gebouwen van start. Van de in totaal zestien gebouwen gaan er acht tegen de vlakte. Alleen de monumenten blijven staan. Ook de vroegere officersmess (tegenwoordig Brasserie Tapijn) moet uiteindelijk tegen de vlakte. Wel heeft de UM de concessie met twee jaar verlengd tot 1 april 2021.  

Aangepakt
In de eerste fase worden de gebouwen rondom de appèlplaats aangepakt. Onder de grond wordt een hele nieuwe verdieping aangelegd, die drie gebouwen die in de carré staan, met elkaar moet verbinden. Hier wordt straks de economische faculteit gehuisvest. Ook de ‘Masters of Science’ komen naar Tapijn. De hele herinrichting gebeurt in drie fases. Als alles volgens planning verloopt, is het gebied in 2023 helemaal af.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →