Petrus Bandenkerk Venray op de schop, gemeente betaalt mee

Print
Petrus Bandenkerk Venray op de schop, gemeente betaalt mee

Afbeelding: Stefan Koopmans

Venray - Venray betaalt anderhalve ton mee aan de restauratie van de Petrus Bandenkerk. De restauratie, die nog dit jaar van start gaat, kost in totaal een miljoen euro.

De provincie betaalt de helft, het bisdom Roermond een vijfde en de gemeente en de kerk ieder vijftien procent. Volgens de gemeente is de Petrus Bandenkerk ‘meer dan alleen kerk’. “Het is een toeristische attractie en een herkenningsbaken in De Peel.” Bovendien is de dekenale kerk een van de weinige historische gebouwen in het centrum.

Beeldbepalend gebouw
Wethouder Anne Thielen: “Ondanks dat het gebouw geen eigendom is van de gemeente Venray hoort het beeldbepalende gebouw wel bij de gemeenschap van Venray. Het is daarom van het grootste belang om er goed voor te zorgen.” De laatste keer dat het gebouw flink onder handen werd genomen, is ruim dertig jaar geleden. Onder meer de dakkapellen en de glas-in-lood-ramen worden gerestaureerd.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →