Het is officieel: Limburg heeft een regionale hittegolf

Print
Het is officieel: Limburg heeft een regionale hittegolf

Afbeelding: iStock

Het is officieel: er is sprake van een regionale hittegolf in Limburg. In Arcen is het woensdagmiddag 30 graden geworden.

Al sinds 27 juni is het elke dag 25 tot 30 graden geworden in Arcen. Daarmee staat er nu een reeks van acht dagen met 25 graden of warmer. Met de tropische dag van vandaag erbij, heeft Arcen binnen deze periode ook drie keer 30 graden of hoger gemeten. "De regionale hittegolf is daar dus een feit'', stelt meteoroloog Ben Lankamp van Weerplaza. 

Kwik
Meteorologen spreken van een hittegolf als het ten minste vijf dagen op rij minimaal 25 graden is, waarbij de temperatuur op drie dagen ook 30 graden heeft gehaald. Een hittegolf wordt langer, met elke volgende dag dat de temperatuur 25 graden haalt. Zodra het kwik op een dag niet meer de 25 graden haalt, is de hittegolf voorbij.

 

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →