Lijsttrekker Fons Heuts wordt geen raadslid én geen wethouder

Print
Lijsttrekker Fons Heuts wordt geen raadslid én geen wethouder

Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

Nuth - Fons Heuts zal bij de komende gemeenteraadsverkiezingen voor de gemeente Beekdaelen de lijsttrekker zijn voor de nieuwe partij Lokaal Beekdaelen, maar hij geeft opmerkelijk genoeg wel al aan dat hij na de verkiezingen geen raadslid of wethouder zal worden.

"Je hoort het misschien niet vaak, maar voor alles moet een eerste keer zijn”, zegt Heuts.

Kiezersbedrog
Volgens het stemmenkanon is er geen sprake van kiezersbedrog: "Ik communiceer het nu vooraf duidelijk naar buiten. Dan weten de kiezers hoe het zit. En ik blijf ook actief, want ik word partijleider en zal dus de lijnen gaan uitzetten en een coördinerende rol krijgen. Maar ik ben inmiddels 75 jaar, dus ik ga me niet meer met het dagelijkse werk bezighouden.”

De partij van Heuts, Lokaal Beekdaelen, is een fusie tussen BurgerBelangen Nuth, Lokale Partij Groot-Nuth, Trots en Fractie Pluijmaekers.

 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen